BBQ Masterclass
BBQ Masterclass
Om het Scheveningse strand en de zomer van 2020 te vieren hebben wij samen met Chef en Slager Alan de Vries en foodblog www.fooddrunk.nl drie mooie BBQ’s masterclasses samengesteld. Je leert, tijdens het culinair genieten, waar het mooiste vlees vandaan komt en hoe de beste ’cuts’ te bereiden op en rond onze grills. Met culinaire klassiekers uit een drietal bekende BBQ bestemmingen. Exotisch, maar herkenbaar. Als een korte strandvakantie, zonder vermoeiende reis. Je kan kiezen uit 3 verschillende bestemmingen.
3 verschillende reizen
Asado Argentijnse BBQ
Argentijnen behoren tot de grootste vleeseters van de wereld. Ze kennen op BBQ gebied zowel de Asado als Parillada. In deze masterclass zullen steaks dan ook centraal staan! Je krijgt uitleg over de achterliggende filosofie en de typische Argentijnse griltechnieken. Wij beginnen met het maken van Chimichurri. De nationale saus , eigenlijk de enige saus die Argentijnen tolereren op hun vlees. We gebruiken, onze saus meteen op hun culinaire versie van de Hot Dog, de Choripan. Bij de steaks worden ook heerlijke gegrilde seizoensgroenten geserveerd. Na de steaks hebben wij ook nog een heerlijk dessert. Ook het dessert is volbloed Argentijns: Dulce de Leite (karamel) met gegrilde appels.
Klik hieronder op de foto voor het impressiefilmpje van de BBQ masterclass!
American Steaks
Voor velen is Amerika het beloofde land voor BBQ. Maar is een Amerikaanse BBQ wel te vergelijken met die van ons? Je gaat het uitvinden tijdens deze masterclass. Een ding is zeker, er liggen veel verschillende sappige steaks op de grill. Nieuwe onbekendere cuts, zoals de malse Denver Steak. En de favoriet uit Californië, Tri-Tip. Op een Amerikaanse BBQ mag één klassieker niet ontbreken, Brisket. Dit borststuk wordt begeleid door huisgemaakte BBQ saus en originele Coleslaw. En natuurlijk sluiten we af met een klassieker: Sweet American Apple Crumble met bourbon whipped cream.
BBQ Basque
Uiteraard mag Europa op onze BBQ trip niet ontbreken en waar kookt men beter dan in het Baskenland. Centraal staat een dry-aged Txuleton (of Chuleton in het Spaans). Een ’boneless’ ribstuk van Simmentaler rund, gerijpt tot perfectie. Uiteraard is ook het vlees van het Iberico varken present. We serveren knapperige lagrimas en typische piquillo pepers als aperitief. Octopus is de nieuwe bacon en een favoriet in de Noord-Spaanse keuken. Lekker met verse chichorizo uit het naburige Navarra. Basken sluiten hun BBQ of maaltijd bij voorkeur af met hun favoriete rijstpudding (Arroz con Leite). Dat doen wij dus ook.
· Masterclass € 39,50 per persoon
· Vanaf 20 personen
· Exclusief dranken
· We houden graag rekeningen met dieetwensen
· Duur: 3 uur
Voordelen
√ Unieke locatie op het strand, direct aan zee!
√ Alle activiteiten en workshops in eigen huis, dus geen overbodige kosten!
√ Maximaal 800 zitplaatsen (1.000 personen voor een feest)
√ Twee strandpaviljoens (ook geheel of gedeeltelijk te reserveren)
√ Informele sfeer, prettige bediening
√ Verse ingrediënten